Споживачі Харківської області заборгували десятки мільйонів гривень за доставку газу

Кошти мали попрямувати на стабільну, безаварійну роботу газової інфраструктури регіону

На Харківщині теплопостачальні компанії мають борг в 44,5 мільйонів гривень за доставку природного газу. Це близько 70% коштів, які АТ "Харківгаз" мало отримати в якості оплати послуг доставки та направити на інвестиції в газорозподільну систему області. Про це розповіли в прес-службі відомства.

В АТ "Харківгаз" відзначили, що фактично борги споживачів за доставку газу - це кошти, які повинні направлятися на стабільну, безаварійну роботу газової інфраструктури регіону, витрачатися на безкоштовні тарифні послуги та газові лічильники, заробітні плати, розрахунки з оператором ГТС.

"Для стабільного проходження опалювального сезону деякі територіальні громади Харківської області подбали про погашення боргів за доставку природного газу. Таким чином, вони забезпечили можливість безаварійно отримувати газ всіма категоріями споживачів", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі" писали, що в Харкові опалювальний сезон повинен розпочатися вчасно. Таку заяву зробив перший заступник харківського міського голови Ігор Терехов. У місті повинні замінити майже 100 кілометрів магістральних і внутрішньоквартальних труб, а також труб для гарячої води.

Читайте также