У виборчих округах Харкова не дорахувалися бюлетенів

Заяви по ситуації, що склалася з бюлетенями були направлені до поліції і СБУ

При прийомі бюлетенів в міській виборчій комісії виявили недостачу. З друкарні не доїхало 2,5 тисячі бюлетенів для виборів до міської ради і 3,5 тисячі для виборів мера міста. У партії ОП-ЗЖ вважають, що це початок фальсифікацій.

"Ми попереджали про це ще місяць тому. Спочатку замість 9 виборчих округів в Харкові було створено 7, далі була обрана незаконно друкарня "Глобус", яка друкує ці бюлетені, і ця друкарня є кишеньковою друкарнею міської ради. Вона друкувала бюлетені в 2010 році, коли були вибори мера в Харкові, вона друкувала бюлетені в 2015 році, коли були вибори мера в Харкові і вона друкуватиме бюлетені зараз. Підсумком цього стало те, що, наприклад, в Слобідському районі Харкова замість 106590 бюлетенів які прийшли з друкарні і були прийняті міською комісією, в результаті на видачу Слобідської територіальної комісії - вона отримала 104090 бюлетенів, тобто 2,5 тисячі бюлетенів зникли. Ми звернулися до Служби Безпеки України, до поліції, в Центральну виборчу комісію, але думаю, що реакція буде така ж, як і на перші наші звернення", - розповів Андрій Спаський, член політради партії "Опозиційного платформа- За життя".

У міській виборчій комісії підписали документи про те, що необхідно додрукувати кількість бюлетенів, яких не вистачає. Представники партії ОП-ЗЖ, в свою чергу, впевнені - через незахищеність бюлетенів можливі фальсифікації. Відповідні заяви по ситуації, що склалася з бюлетенями були направлені до поліції і СБУ.

Раніше повідомлялося, що заступник голови Харківської регіональної організації партії "Опозиційна платформа - За життя" Василь Россіхін виступив проти рішення глав міської та обласної територіальних виборчих комісій стосовно вибору друкарень, які займуться друком бюлетенів на місцеві вибори в Харкові.

Читайте также