Бюлетені на місцеві вибори в Харкові можуть бути сфальсифіковані, - ОПЗЖ

Заступник голови Харківської регіональної організації партії "Опозиційна платформа - За життя" Василь Россихин виступив проти рішення глав міської та обласної територіальних виборчих комісій стосовно вибору друкарень, які займуться друком бюлетенів на місцеві виюопи в Харкові.

За словами Россихина таке рішення може свідчити про підготовку можливих фальсифікацій. Йдеться про друкарнях "Фактор-Друк" і "Глобус".  

"Ми впевнені, що це початок підготовки до масових фальсифікацій. Тому що обидві друкарні мають відношення до міської влади. Ми написали заяви в поліцію і Службу безпеки України", - сказав Россихин.

У ОТЗЖ, посилаючись на членів міської комісії, заявляють, сто щодо друкарні "Фактор-Друк" не було дотримано сама процедура закупівлі. Саме засідання проводилося з порушеннями, питання не було включено до порядку обговорення, не було проекту рішення. На думку, Россихина голова обласної комісії видала гарантії підприємству на замовлення та оплати цих бюлетенів, а також оплату паперу для друку цих бюлетенів не маючи на те повноважень.

"Такі дії є грубим порушенням як виборчого законодавства, так і законодавства про державні закупівлі", - заявили в ОТЗЖ.

Політсила запевняє, що подібна ситуація сталася і в міській комісії, де члени від партії місцевої влади прийняли рішення друкувати бюлетені для голосування в друкарні "Глобус", яка не надала відповідний пакет документів, а просто показала занижену ціну, яка нічим не підтверджена. За словами ОТЗЖ, друкарня "Глобус" друкувала бюлетені до міської ради в 2010 і 2015 роках, а Друкарня "Фактор-Друк" друкує газету "Харьковские известия", яка є періодичним виданням комунального підприємства Харківської міської ради.

Читай також: У Харківській області спостерігаються численні порушення виборчого процесу. Так, до "Слугам народу" потрапив голова організації іншої партії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися