У ліцеї під Харковом масове отруєння школярів: майже 40 дітей інфіковані

Серед персоналу і вчителів хворих немає

У ліцеї №3 Дергачів Харківської області стався спалах кишкової інфекції серед учнів. Про це пише Укрінформ з посиланням на директора Харківського обласного лабораторного центру МОЗ Любов Махота.

"Попередній діагноз гастроентероколіт, токсикоінфекція. Це гостра кишкова інфекція. На поточний час всі захворілі лікуються амбулаторно, а навчальний заклад працює. Наразі причини виникнення, фактори та шляхи передачі інфекції встановлюються", - розповіла Махота.

За даними директора лабцентру, вчора, 18 листопада, було 28 хворих, сьогодні, 19 листопада, їх вже 37. Серед вчителів і персоналу хворих поки немає.

У ліцеї зараз дезінфекція знаходиться на завершальній стадії. Йде відбір проб води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Лікарі обстежують хворих і контактних осіб, проводять опитування та відвідування домашніх вогнищ, аналізують відвідуваність закладу учнями.

Результати лабораторних досліджень повідомлять через 5-7 доби.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з'явилася дашборда (інфопанель зі звітами в реальному часі - ред.) Про роботу медичних установ на основі відкритих даних. Її запустили за підтримки проєкту "TAPAS" - "Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги". Дашборда створена для всіх, кому потрібна інформація про фінансування комунальних закладів охорони здоров'я, найпоширеніші захворювання, закупівлі медичного обладнання та фармацевтичної продукції.

Читайте также