Мати п'ятьох дітей, яка викинула немовля в туалет, може відбутися домашнім арештом

Жінку залишили під цілодобовим домашнім арештом, покарання для неї обиратиме суд, згідно статті ККУ їй загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років

Жінці, яка народила немовля та викинула його у вигрібну яму в туалеті, повідомили про підозру. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Жінку затримали та направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу  у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру жінці за фактом замаху на умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів (ч. 2 ст. 15, ст. 117 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Окружною прокуратурою було проведене досудове розслідування, яке встановило, що вранці 27 березня жінка народила дитину - хлопчика, поклала його в пакет та залишила у ямі туалету біля залізничного вокзалу станції "Панютине". Жінка, яка працює на станції почула з туалету дитячий крик та викликала поліцію. Немовля дістали через 40 хвилин після того, як мати вчинила злочин, його вдалося врятувати. Дитину доставили  в реанімаційне відділення Лозівської центральної районної лікарні. Зараз стан хлопчика задовільний, загрози його здоров'ю немає.

Знайомі з родиною горе-матері місцеві жителі розповідають, що вона вже має чотирьох дітей, усі вони повнолітні, а двом з них вже навіть більше 20 років. Батько хлопчика - співмешканець жінки - планує зібрати документи, встановити батьківство та забрати опікунство над малюком собі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що жінка, після того, як залишила дитину в туалеті, хотіла повернутися за ним, але побачила поліцію і злякалася. З нею проводив бесіду психолог.

Читайте также