Харківські чиновники заробили мільйони на дитячих садках: Фельдман відреагував на ситуацію

Харківські чиновники заробили на дитячих садах кілька мільйонів

Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами. Вони поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

"Вважаю, що чиновників, які збагачувалися коштом харчування дітей, потрібно звільняти без права займати будь-які посади в держструктурах і органах місцевого самоврядування (в доповнення до кримінальної відповідальності). А бізнесменів, які брали участь в "схемах", за якими на столи харківських дітей потрапляли неякісні продукти за завищеними цінами, позбавляти права участі в будь-яких тендерах.

Те, що відбувалося - це ганьба для Харкова, і справа принципу для правоохоронних органів - довести це розслідування до кінця. У гонитві за наживою міські чиновники зовсім забули про елементарну мораль і порядність. Такого в нашому улюбленому місті бути не повинно ", - відреагував на вказане подія народний депутат Олександр Фельдман.

Нагадаємо, співробітники прокуратури провели понад 30 обшуків в управліннях Харківської міськради, в комунальному підприємстві і в будинках у фігурантів справи.

Все працювало по вже класичній схемі: управління освіти різних районів проводили аукціони, директор комунальної організації віддавав перемогу за потрібне для себе підприємствам і з ними укладали "вигідні" договору на постачання продуктів.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.


Читайте также