У Харкові знову розгорівся мовний скандал: жінка не захотіла обслуговувати українською мовою (ВІДЕО)

Харків'янка буде скаржитися на продавчиню за російську мову

У Харкові продавчиня кіоску "Колос. Долина смаку" не захотіла обслуговувати жінку українською мовою. Покупниці це не сподобалося, і почався скандал. Про це розповіла відвідувачка магазину Оксана Хвиля на своїй сторінці у Facebook.

За словами харків'янки, вона купувала щось у кіоску, де жінка запитала, чи є у неї дрібні гроші, російською мовою. Покупниці це не сподобалося, і вона відповіла, що решту шукає тільки для тих, хто обслуговує її українською мовою.

Продавчині теж не сподобалося таке ставлення - вона відібрала пакет із товарами та кинула 100 гривень назад. За словами Оксани, жінка нібито почала кричати, що вона росіянка, приїхала з Росії і ніякої української тут не буде.

Після цього покупець привела з собою дочку, щоб зняти на відео продавчиню. Відео можна подивитися нижче.

"Але тому, хто живе у скляному будинку, не варто, як відомо, кидатися камінням. Я повернулася сьогодні. З донькою, яка допомогла мені з відеофіксацією. І тепер у мене на руках доказ її поведінки. Можете зацінити. І так, я готую офіційну скаргу. І не тільки омбудсмену. Бо я хотіла залагодити конфлікт, але її начальниця кинула слухавку зі словами: "Разгаваріваєтє на украінскам? Да свіданія!" - додала Оксана.

Нагадаємо, депутата Харківської обласної ради Олександра Дорошенка звільнили з партії п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність" за виступ російською мовою. Партія заявила, що виступ російською суперечить їх основним принципам. При цьому перед звільненням Дорошенко перед усіма вибачився і зазначив, що з трибуни виступав вперше і дуже хвилювався.


Читайте также