У Харківському зоопарку померла слониха Тенді: причина

Останнім часом стан Тенді почав стрімко погіршуватися

Пресслужба Харківського зоопарку повідомила сумну звістку - через хронічне захворювання померла слониха Тенді, якій було 23 роки. Зазначається, що тварина мала проблеми з ногами, а саме дисплазію колінних суглобів.

"Тенді приїхала у Харківський зоопарк з Одеси в дворічному віці. З часом, коли слоненя почало набирати вагу, кіпери помітили проблеми із задніми ногами. Тенді кульгала, неправильно ставила стопу, що призвело до викривлення ніг і системних змін, які не дозволяли нормально рухатися" , - йдеться у повідомленні.

Коли хвороба прогресувала, Харківському зоопарку було запропоновано застосувати евтаназію, проте співробітники зоопарку не покидали надії, що стан слонихи покращиться. Лікування ж давало тимчасовий ефект.

Останнім часом стан Тенді почав стрімко погіршуватися і, на жаль, слониха померла.

Раніше портал "Коментарі" писав, що, за словами секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, після реконструкції зоопарк міста стане об'єктом світового рівня.

Терехов повідомив, що, станом на сьогодні, здані будинки для мавп і слонів, на фінальному етапі роботи над літнім майданчиком для жирафів і будинком для бегемотів. Секретар міськради також розповів, що у зоопарку будуть проживати понад півтори тисячі тварин.

Нагадаємо, що відкриття реконструйованого зоопарку буде приурочено до Дня міста 23 серпня. Харківський зоопарк - один з найбільш очікуваних в місті об'єктів, який зараз знаходиться на масштабній реконструкції. Програма реконструкції, яка зараз реалізується на об'єкті, розрахована до 2022 року.


Читайте также