У Харкові бариста відмовився обслуговувати українською мовою та перейшов на одеський суржик (ВІДЕО)

У Харкові знову розгорівся мовний скандал

У центрі Харкова в закладі на вул. Ярослава Мудрого, 34 бариста не захотів обслуговувати відвідувачів українською мовою. Через це незадоволені люди взяли телефон, зачитали закон про мову та зняли чоловіка на камеру. Відповідне відео вони опублікували в мережі.

За словами чоловіка, він не розуміє українську мову і може спілкуватися з відвідувачами хіба що на одеському суржикові. При цьому самі відвідувачі посміялися з баристи, але все одно зняли його. Камера злякала молоду людину і він відразу ж відійшов від стійки.

Контекст:

Депутата Харківської обласної ради Олександра Дорошенка звільнили з партії п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність" за виступ російською мовою. Партія заявила, що виступ російською суперечить їх основним принципам. При цьому перед звільненням Дорошенко перед усіма вибачився і зазначив, що з трибуни виступав вперше і дуже хвилювався.

У Харкові продавчиня кіоску "Колос. Долина смаку" не захотіла обслуговувати жінку українською мовою. Покупниці це не сподобалося, і розгорівся скандал. За словами харків'янки, вона купувала щось в кіоску, де жінка запитала чи є у неї дрібні гроші російською мовою. Покупниці це не сподобалося, і вона відповіла, що дрібниця шукає тільки для тих, хто обслуговує її українською. Продавчині теж не сподобалося таке відношення - вона відібрала пакет з товарами та кинула 100 гривень назад в обличчя. За словами Оксани, жінка нібито почала кричати, що вона росіянка, приїхала з Росії та ніякого українського тут не буде.



Читайте также