У Харкові за бюджетні гроші купили автомобіль для депутата від ОПЗЖ – ХАЦ

Гроші, вкрадені на будівництві ФОК, пішли на нову Audi для депутата від ОПЗЖ

У Харкові за переплачені ТОВ "Горпром" гроші купили автомобіль Audi Q8, на якому тепер катається директор "Горпрому" та депутат Харківської міської ради від ОПЗЖ Ігор Шрам. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ), посилаючись на Київський районний суд.

При цьому прокуратура підозрює Ігоря, що він створив організацію для незаконного збагачення. Приміром, місто переплатило за роботи 9,28 мільйона гривень.

"Один із депутатів Харківської міської ради заснував товариство з обмеженою відповідальністю, де був директором. Знаючи про те, що однією з селищних рад у Харківській області проводяться конкурсні торги на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, вирішив заволодіти бюджетними коштами, залучаючи до цього двох своїх знайомих", – розповіли у прокуратурі.

У ХАЦ зазначили, що із переплачених грошей 2,457 мільйона гривень пішли на покупку Audi Q8 у ТОВ "Альфа Харків Схід". При цьому сам депутат у декларації за 2020 рік вказав право користування автомобілем, який на папері належить його фірмі "Горпром".

Крім цього, слідчі встановили, що ТОВ "Горпром" перерахувало 2,433 млн грн на особисті рахунки Ігоря. Іншими словами чиновника підозрюють у "відмиванні" грошей. У своїй декларації Шрам зазначив, що отримав цю суму як фінансову допомогу від підприємства.

При цьому ще 2 млн грн фірма перерахувала на банківські рахунки іншої людини, яка зняла їх готівкою. Наразі ще триває проведення 12 експертиз, а підозрювані перебувають під домашнім арештом. Суд продовжив термін розслідування до квітня 2022 року.

Нагадаємо Данило Привалов (син померлого і вже колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса) став співзасновником ТОВ "Банківська гарантія". При цьому партнером Данила є засновник ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр" Євген Думчев. Докладніше читайте на "Коментарях".  

Читайте также