Духовенство Харківщини попросили подбати про здоров’я вірян і дотримуватися карантину

В поліції пригрозили адміністративною відповідальністю

Сьогодні, 24 березня, в Харківській облдержадміністрації зустрілися з представниками духовенства в регіони та закликали церкву, дотримуватися правил карантину, який ввели з метою недопущення розповсюдження COVID-19. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі Харківської ОДА.

В ході зустрічі керівників всіх конфесій закликали подбати про здоров’я всіх вірян. Виявилося, що в регіоні зафіксували випадки порушення правил карантину. 

Так, за інформацією начальника ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерія Сокуренка, один з останніх випадків скупчення великої кількості людей виявили в церкві на території Московського району Харкова.

"Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, й ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз", - попередив Валерій Сокуренко.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в міськраді Харкова відреагували на містян, які переплутали карантин з канікулами та пішли на шашлики. Харків’ян попросили відповідально ставитися до ситуації та дотримуватися карантину. Крім того, нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину.


Читайте также