У Харкові викрили шахрайку: що відомо

27-річна харків’янка незаконно заволоділа коштами своїх знайомих

Слідчі Харківської області склали обвинувальний акт щодо жінки за махінації з грошима. Харків'янка збагатилася майже на 150 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Мешканка Харкова таємно перераховувала гроші з банківських карток своїх знайомих, які брала в них у тимчасове використання під різними приводами.

Слідчі розглянули матеріали кримінального провадження щодо незаконних дій  27-річної жінки та визнали достатніми докази її причетності до вчинення кримінальних правопорушень за  ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до цього склали щодо підозрюваної обвинувальний акт.

У поліції повідомили, що 27-річна харків’янка у середині серпня 2022 року звернулася до свого знайомого, 64-річного мешканця смт Козача Лопань із проханням надати їй мобільний телефон із приєднаним до нього банківським додатком для здійснення грошових операцій. Своє прохання жінка пояснила тим, що їй терміново необхідно перевести матері кошти, а в її мобільнику відсутня послуга підключення до мобільного інтернету.

Чоловік передав жінці в користування свій телефон, під’єднаний до трьох банківських рахунків, та назвав пароль і пін-код доступу до банківського додатка. 

Поліцейські встановили ще одного потерпілого, у якого підозрювана вкрала гроші з банківської картки. Ним виявився 62-річний мешканець смт Козача Лопань.

Потерпілий  передав жінці у тимчасове користування свій  мобільний телефон та пароль від нього. Він попросив свою знайому допомогти перерахувати гроші його доньці. Таким чином, зловмисниця заволоділа коштами потерпілих на загальну суму майже 150 тисяч гривень.

Жінці інкримінують таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, в умовах воєнного стану. Покарання за правопорушення передбачає тюремне ув’язнення строком до 8 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківської області попередили про шахраїв.


Читайте также