Жителів Харківської області попередили про шахраїв

Жителям Харківщини радять дотримуватися правил інформаційної гігієни, щоб не стати жертвою шахраїв

Зловмисники розсилають у мережі й на телефони українців фейкові повідомлення про можливість отримати грошову допомогу від нібито іноземних партнерів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради Богодухівського району Харківської області. 

Щоб отримати допомогу шахраї пропонують жителям регіону перейти за посиланням і ввести дані для входу на підроблений сайт, який імітує офіційні вебресурси. 

“Після введення банківських реквізитів, злодії знімають всі кошти з карти власника”, - попередили в міській раді.

Жителям Харківської області порадили довіряти тільки офіційним ресурсам (наприклад, офіційному сайту Мінсоцполітики https://msp.gov.ua та платформі єДопомога – https://aid.edopomoga.gov.ua/). “Дотримуйтеся правил інформаційної гігієни, щоб не стати жертвою шахраїв. У разі підозри шахрайських дій в Інтернеті — необхідно повідомляти кіберполіцію на електронну пошту: [email protected]”, - наголосили в міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Ізюма отримали гуманітарну допомогу у вигляді металевих печей. Таку допомогу містяни отримали завдяки спільним зусиллями міської влади та товариства “Червоного Хреста” для Ізюмської громади. Автономні джерела тепла отримали мешканці багатоквартирних будинків, житло яких постраждало під час військової агресії РФ, та ті, у кого відсутнє централізоване опалення. У приватному секторі допомогу отримують ті, у кого встановлене пічне опалення, та люди з інвалідністю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися