Мер Харкова розповів, коли до міста повернеться багато людей

Ігор Терехов розказав, коли очікується нова хвиля повернень до Харкова

У Харкові живе 1,1 млн людей. Міський голова Ігор Терехов припускає, що нова хвиля повернень до Харкова відбудеться після відкриття у місті шкіл та садків. Про це Терехов повідомив 9 травня під час пресконференції, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на Суспільне Харків.

"Ми повинні розуміти, що люди будуть повертатися. Хвиля повернень буде тоді, коли у нас будуть відкриті школи, дитячі садочки, коли людям буде, де працювати. Це наша головна задача, але не все залежить від нас, а від безпекової ситуації. Я хоч зараз відкрив би школи, але не можу, бо С-300 летить 35-40 секунд", — сказав Терехов.

За його словами, значну увагу міська рада планує приділяти облаштуванню укриттів у навчальних закладах.

"Увага буде надаватись укриттям шкіл, перш за все. Будемо розраховувати, що будемо створювати укриття. Тим паче обладміністрація отримала субвенцію на укриття. Будемо домовлятися. Тоді людей повертатиметься дуже багато", — сказав Ігор Терехов.

Скільки укриттів планують облаштувати у Харкові та яка сума субвенції, міський голова не уточнив.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Очільник Харківщини розповів, куди ворог цілив ракетами

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону "Єдині новини" повідомив, що, ймовірно, учора ввечері окупанти цілили по транспортній інфраструктурі області.

"Цілили напевно вони по нашій транспортній інфраструктурі, тому що інших об’єктів поряд, навіть цивільних, немає", – зазначив у прямому етері очільник області.

Нагадаємо, що вчора ввечері ворог завдав масованого ракетного удару по Харківському району області. "Прильоти" шести ракет С-300 зафіксовані у районі с. Новий Коротич. На щастя, всі ракети вдарили у землю. Обійшлося без постраждалих та руйнувань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Ще 1 ракета С-300 влучила в районі смт. Солоницівка Харківського району. Пошкодження зазнала транспортна інфраструктура, сталася пожежа в лісопосадці.

У с. Цапівка одна з ракет С-300 пошкодила приватний житловий будинок.

Крім того, протягом доби ворог з артилерії та мінометів обстрілював населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено приватний житловий будинок.

У с. Фиголівка Куп'янського району пошкодження зазнали 2 приватні будинки.

"На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

Читайте также