Для мешканців Харківської області стала доступною послуга в Дії

Реєстрація нерухомості на порталі Дія тепер доступна для жителів Харківської області

Державна реєстрація прав підтверджує, хто є законним власником нерухомого майна. Раніше така послуга в Дії була доступна лише для Харкова та Чугуївського району Харківщини. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України, інформують "Коментарі. Харків".

"Внесення відомостей в електронний реєстр максимально убезпечить ваші дані. Інформація ніколи не загубиться і не буде знищена, на відміну від паперових архівів. Зараз більшість відомостей про нерухомість зберігається саме там. Після початку повномасштабної війни багато таких архівів бюро технічної інвентаризації (БТІ) знищили або розікрали окупанти", – зазначили в Мінцифрі.

Окрім того, масштабування послуги на інші області важливе для реалізації програми єВідновлення. Щоб подати заяву про отримання допомоги, житло має бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав. Завдяки масштабуванню послуги на порталі Дія жителі Харківщини зможуть зареєструвати майно онлайн, без відвідування держустанов.

Зареєструвати нерухомість на порталі Дія можна за кілька кліків:

- увійти на портал Дія (якщо ще не зареєстровані, то пройти відповідну реєстрацію);

- обрати "Послуги" → "Земля, будівництво, нерухомість" → "Державна реєстрація прав на нерухоме майно" → "Подати заяву".

- внести потрібну інформацію та скани документів;

- підписати заяву електронним підписом.

Після цього реєстратор самостійно надішле запит у бюро технічної інвентаризації (БТІ), а потім внесе дані в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (ДРРП). Дізнатися результат заявник зможе, переглянувши статус у кабінеті на порталі Дія. Окрім цього, про результат буде повідомлено листом на електронну пошту заявника.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому у Харківській області обережно розповідають про відновлення – Мустафа Найєм

Крок за кроком до області повертають нормальне транспортне сполучення. У Харківській області дорожники зараз капітально відновлюють 5 мостів. Це п’ята частина з усіх, що постраждали через бойові дії.

Зараз біля 23 мостів на Харківщині функціонують як тимчасові переправи, утім вони не можуть забезпечити повноцінного руху вантажів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

"Ми дуже обережно розповідаємо про відбудову інфраструктури цієї області через ризики для безпеки тих, хто працює на об’єктах. Минулого року четверо працівників наших підрядних організацій загинули під час розчищення доріг. Тому тут без локацій та навіть назв маршрутів", – зазначає Мустафа Найєм.

Він повідомив, що великоваговий транспорт змушений рухатися в об’їзд, лише частина переправ витримує фуру. Для нормальної логістики в області потрібні капітально відновлені мости хоча б на головних трасах. Агентство працює зараз на тих ділянках державних доріг, які погодили військові. 

Читайте также