Чому у Харківській області обережно розповідають про відновлення – Мустафа Найєм

Розпочалось відновлення чергового мосту на Харківщині. Крок за кроком до області повертають нормальне транспортне сполучення.

У Харківській області дорожники зараз капітально відновлюють 5 мостів. Це п’ята частина з усіх, що постраждали через бойові дії. Зараз біля 23 мостів на Харківщині функціонують як тимчасові переправи, утім вони не можуть забезпечити повноцінного руху вантажів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

"Ми дуже обережно розповідаємо про відбудову інфраструктури цієї області через ризики для безпеки тих, хто працює на об’єктах. Минулого року четверо працівників наших підрядних організацій загинули під час розчищення доріг. Тому тут без локацій та навіть назв маршрутів", – зазначає Мустафа Найєм.

Він повідомив, що великоваговий транспорт змушений рухатися в об’їзд, лише частина переправ витримує фуру.

Для нормальної логістики в області потрібні капітально відновлені мости хоча б на головних трасах. Агентство працює зараз на тих ділянках державних доріг, які погодили військові.

Харківська область — одна з 10, де у 2023 році Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочне втілювати перші проєкти відновлення. Усі вони стосуватимуться забезпечення базових потреб місцевих мешканців. Це відновлення житла, критичної, соціальної і транспортної інфраструктури.

"Зараз разом з обласними військовими адміністраціями команда Агентства відновлення вносить інформацію про руйнування у DREAM. Це цифрова екосистема управління відбудовою, з допомогою якої ми зробимо реалізацію усіх проєктів відновлення прозорими", – зазначає голова агентства відновлення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди влучила ракета під час нічного обстрілу на Харківщині

Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б'є по цивільних об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби окупанти здійснили чергову невдалу спробу наступу в районі Масютівки. Знову отримали рішучу відсіч наших захисників", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися