У селі під Харковом відновили електропостачання

Працівники "Харківобленерго" заживили близько 150 мешканців Руських Тишків

Енергетики "Харківобленерго" відновили електропостачання для перших мешканців у селі Руські Тишки Харківського району. Зараз у селі триває відновлення високовольтних мереж, капітального ремонту та заміни потребують трансформаторні підстанції. На сьогоднішній день у Руських Тишках замінено 30 зруйнованих опор. Найближчим часом будуть встановлені ще 60. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Під час бойових дій та російської окупації електромережі, що живлять Руські Тишки, були знищені майже на 90%. Тож наші енергетики мають виконати тут величезний обсяг роботи. Завдяки їхній праці, наразі заживлено близько 150 споживачів у селі. Роботи триватимуть в щоденному режимі до повного відновлення електропостачання цього населеного пункту.", - зазначив Олег Синєгубов. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення енергопостачання у селі на Ізюмщині. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова у посиленому режимі тривають відновлювальні роботи на електромережах регіону. Так, фахівці АТ "Харківобленерго" завершують ремонт у деокупованому селі Велика Комишуваха Ізюмського району. Наразі підключено електрику для 85% населення села. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, внаслідок бойових дій у селі було пошкоджено 199 житлових будинків та ще 144 повністю зруйновано. "Місцева електромережа також зазнала значних руйнувань: рівень пошкоджень сягав до 90%. Енергетики працюють тут з березня та майже без вихідних. Наразі повністю відновили високовольтну лінію, яка живить село. Її протяжність – 27 км. Для завершення усіх робіт потрібно ще приблизно два тижні", – зазначив Михайло Харнам.

Читайте также