У селі на Харківщині трохи покращили життя місцевим мешканцям: деталі

У деокупованому селі Велика Комишуваха повернули світло більшості споживачів

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова у посиленому режимі тривають відновлювальні роботи на електромережах регіону. Так, фахівці АТ "Харківобленерго" завершують ремонт у деокупованому селі Велика Комишуваха Ізюмського району. Наразі підключено електрику для 85% населення села. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, внаслідок бойових дій у селі було пошкоджено 199 житлових будинків та ще 144 повністю зруйновано.

"Місцева електромережа також зазнала значних руйнувань: рівень пошкоджень сягав до 90%. Енергетики працюють тут з березня та майже без вихідних. Наразі повністю відновили високовольтну лінію, яка живить село. Її протяжність – 27 км. Для завершення усіх робіт потрібно ще приблизно два тижні", – зазначив Михайло Харнам.

Окрім того, на 80% відновлено лінії 0,4 кВ. Уже замінено перебиті дроти на сучасний самонесучий ізольований провід. Також заживлено шість підстанцій Великої Комишувахи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У військкоматі Харківщини нарахували премії та нагороди на 700 тисяч гривень – спецпрокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП, по факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що воєнком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, в тому числі додатковими винагородами.

У чому полягала суть схеми – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися