Що днями відбувалося в саду ім. Т.Г. Шевченка (ФОТО)

В Харкові провели важливу акцію

У середу, 28 листопада, в саду ім. Т.Г. Шевченка відбулася акція “Кроки до допомоги”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Захід відбувся в рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства”, яку щорічно проводять у більшості країн світу. В акції взяли участь представники правоохоронних органів, центрів надання допомоги постраждалим від насильства, громадських та благодійних організацій, мешканці міста.

В рамках акції були встановлені таблички з QR-кодами з посиланнями на сервіси допомоги для постраждалих, інформаційні матеріали про протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі тощо. Протягом дня алеєю “Кроки до допомоги” пройшли понад 1 тис. харків’ян. Найактивніші з них отримали тематичні наліпки та  браслети.

Організатори - Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту, Харківський міський центр соціальних служб “Довіра” та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на початку року поліція відкрила 135 кримінальних проваджень за фактами вчинення домашнього насильства

У поліції наголосили, що працівники підрозділів оперативно та жорстко реагують на усі повідомлення від громадян про фізичне, психологічне, матеріальне та інші види насильства.

За 10 місяців поліцейські територіальних підрозділів ГУНП в Харківській області склали 4199 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 


Читайте также