Хто в Харкові та області найчастіше зазнає домашнього насильства (ФОТО)

Жителів Харкова та області просять не приховувати факти домашнього насильства

З початку року поліція відкрила 135 кримінальних проваджень за фактами вчинення домашнього насильства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції наголосили, що працівники підрозділів оперативно та жорстко реагують на усі повідомлення від громадян про фізичне, психологічне, матеріальне та інші види насильства.

За 10 місяців поліцейські територіальних підрозділів ГУНП в Харківській області склали 4199 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Також було винесено 741 терміновий заборонний припис стосовно кривдника. На профілактичний облік поставлено 3176 дорослих кривдників та 6 дітей-кривдників.

“Тож, не приховуйте випадки вчинення домашнього насильства та звертайтеся по допомогу”, - звернулися у поліції до жителів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що шахрайські схеми, які використовуються в Харківській області. Жителів регіону попередили, що шахраї не тільки продають неіснуючі товари в соцмережах, а й повертають деяким покупцям гроші за недоставлений товар, однак не власні.

Гроші покупцям повертає не магазин, а чергова жертва шахраїв, яка думає, що платить за товар. Також навели приклад такої ситуації. 

Детальніше про шахрайську схему та як уникнути загрози читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися