Перейменування проспекту Григоренка: Харківська міськрада виграла суд у Кабміну

Харківська міськрада виграв суд у Кабінету Міністрів

У середу, 22 січня, Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення за позовом Харківської міської ради проти Кабінету Міністрів. Про це портал "Коментарі. Харків" дізнався у прес-службі Харківської міської ради.

Харківська мерія вимагала зобов'язати Кабмін затвердити Єдиний національний реєстр пам'яток Другої світової війни. Окружний адміністративний суд зобов'язав уряд це зробити.

Як повідомив заступник директора Юридичного департаменту Костянтин Прокоп'єв, який представляв інтереси Харківської міськради в суді, подача позову в Кабмін обумовлена тим, що, починаючи з квітня 2015 року, уряд не затвердив згаданого реєстру. А це, у свою чергу, не дозволяє органам місцевого самоврядування надавати вулицями, проспектами, іншим об'єктам топоніміки імена, які можуть потрапити в цей список, у тому числі, Маршала Жукова.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", 20 січня мер Харкова Геннадій Кернес підготував розпорядження про старт заходів, пов'язаних з перейменуванням проспекту Григоренка до проспекту Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.

Читайте также