Житель Харкова вимагає збільшити кількість "лежачих" поліцейських: що сталося

Харків'янин подав петицію, яка на даний момент має тільки один підпис

Житель Харкова Артур Кирилюк просить встановити на небезпечних ділянках доріг в Харкові "лежачих поліцейських". Відповідна петиція від його імені опублікована на сайті Харківської міської ради.

Автор звернення приводить розділ з Державного стандарту України, який дозволяє встановлювати пристрої примусового зниження швидкості на дорогах біля дитячих і навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами, в місцях інтенсивного руху транспорту, в житлових зонах.

"Лежачі поліцейські" можуть розмістити на відстані 5-6 метрів від небезпечної ділянки. Якщо це ділянки протяжністю понад сто метрів, можна послідовно встановлювати штучні нерівності на відстані 20-30 метрів один від одного за напрямком руху. Харків'янин нагадав, що водіїв про "лежачого поліцейського" буде попереджати відповідний знак.

Відзначимо, що петиції харків'ян розглядає харківський міський голова. Однак в Харкові його немає - 16 січень Геннадій Кернес помер. Електронну петицію розглядають, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. В день публікації звернення Артура Кирилюка набрало один підпис.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", петиція про закриття Харківського коксохіму стрімко набирає голоси на сайті президента.

Читайте также