Як ремонтують трасу "Київ — Харків — Довжанський" у напрямку Донецька (ВІДЕО)

Зведення шляхопроводу триває біля села Гракове у Харківській області, закінчити ремонтні роботи планують до кінця року

У Харківській області на трасі М-03 "Київ — Харків — Довжанський" триває капітальний ремонт, зокрема — будівництво шляхопроводу біля села Гракове. Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

На шляхопроводі біля села Гракове до кінця року планують побудувати штучну споруду довжиною майже 98 метрів, розраховану під сучасні навантаження. Нову дорогу будують поруч з існуючою трасою.

Рух транспорту на ділянці ремонту не обмежували. Після закінчення будівництва міст, який був збудований ще у 1961 році, буде закрито.

"Старий шляхопровід побудований у 1961 році. Насправді нині він перебуває у дуже поганому стані. Застарілі норми навантаження. Під час обстеження було виявлено, що він аварійний. Спроектовано новий шляхопровід", — розповів заступник начальника з будівництва штучних споруд Сергій Ковака.

Роботи ведуться за програмою "Велике будівництво".

Наразі на ділянці шляхопроводу змонтовано 16 балок із 24 необхідних, влаштували усі опори ригелів, підферменників і шкафних стінок. Ведуться підготовчі роботи з влаштування земляного полотна підходів до споруди.

Загалом у 2021 році в Харківській області планують відремонтувати 146,7 км доріг державного значення. Траса "Київ — Харків — Довжанський" у напрямку Донецької області — пріоритетний проект.


Нагадаємо, у Харківській області на трасі до Бєлгорода ремонтують міст на 12 км дороги М-20 "Харків — Щербаківка". Споруда розташована поблизу Фельдман Екопарку. Роботи тривають по одній половині дороги.

Також навесні ремонтували трасу "Харків — Липці — Борисівка", яка внесена до переліку об'єктів президентської програми "Велике будівництво". До травня мали відремонтувати 17 із 35 км траси. Решту дороги ремонтуватимуть наступного року.

Читайте также