У Харкові жителі скаржаться на кліщів

Для набору голосів залишилося 80 днів

У Харкові жителі просять обробити весь місто від кліщів. Відповідну петицію опублікувала харків'янка Апросіна Олена Володимирівна.

"Дуже прошу Вас, терміново вжити заходів з обробки міста і лісів від кліщів. Проста прогулянка по доріжках в лісопарку і неймовірну кількість кліщів зняла з себе, дитину і собаки. Так ще не було ніколи", - написала Олена.

Петицію підписали вже 64 людини. На 3 липня у людей залишилося 80 днів, щоб набрати необхідну кількість голосів.

Довідка. Електронна петиція, адресована мерії, міському голові та виконавчому комітету, розглядається за умови збору на її підтримку не менше 5000 підписів громадян.

Електронна петиція, яка у встановлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після закінчення терміну збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України "Про звернення громадян".

Контекст:

У Харківській області все частіше почали зустрічати богомола з Червоної книги України - ірису плямистого. Раніше такі богомоли жили на півдні від Донецька, а зараз біля Безлюдівки вони вже сформували свої поселення.

В області з'явилася велика комаха з розмахом крилець в 10 см (великий мурашиний лев). На щастя, за словами Станіслава, поки в Харкові та області немає постійних популяцій небезпечних видів сарани. Зараз шкоди посівам може наносити італійський прус, але він не зрівняється з марокканською або перелітною сараною.

У Харківській області на кілька мільйонів зросли борги по зарплатах. На 1 червня 2021 року людям повинні 492,4 млн. Грн і це при тому, що на 1 травня заборгованість була всього 476 млн. Грн. Відповідні статистичні дані по заробітних платах на підприємствах регіону привів депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов.


Читайте также