На яких маршрутах у Харкові з 1 вересня працюють новенькі автобуси Karsan

Згодом місто планує відмовитися від приватних перевізників та всі автобуси зробити муніципальними

У Харкові на трьох міських маршрутах з 1 вересня вийшли нові турецькі автобуси — червоні Karsan. Про те, у якому форматі працюватиме новий транспорт, розповіли у Харківській міськраді.

Перші нові автобуси з'явилися на маршрутах №17, 245, 272. Всього на трьох напрямках працюватиме 12 нових машин.

Невдовзі також планують обладнати новим автопарком ще 4 маршрути: № 59, 64, 82 та 89.

Обираючи маршрути, на які будуть виділені нові автобуси, керувалися насамперед тим, як обслуговують ці маршрути приватні перевізники.

Деякі з них є нерентабельними, тому перевізники їх або покинули, або працюють нестабільно.

Завдяки новим автобусам, які місто придбало у Туреччині, планується налагодити роботу нового муніципального транспорту. Місто планує відмовитися від приватних перевізників та забезпечити потреби пасажирів міськими автобусами, які ходитимуть за розкладом, будуть зручними та стабільними.

У міськраді розповіли, що у нових автобусах готівкової оплати не буде, а скористатися можна буде лише E-Ticket або "Картою харків'янина".

Всього у місто прибули два види автобусів - 8 метрів у довжину та 6 метрів. Великі, 8-метрові автобуси планують пустити на найбільш завантажені маршрути, за технічними характеристиками вони мають пасажиромісткість у 58 місць. Менші, 6-метрові машини призначені для 22 пасажирів, їх запускатимуть на лініях із меншим пасажирообігом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що згідно з укладеним договором до кінця року у місто мають поставити з Туреччини 150 автобусів, ще 300 будуть збирати безпосередньо у Харкові.

Читайте также