У Харків приїхали 8 турецьких автобусів - коли вийдуть на маршрути

Червоно-чорні турецькі Karsan проїхалися вулицями міста

До Харкову прибула перша партія новеньких автобусів, які місто замовило у Туреччині. Про це повідомляє "Харьков транспортный".

Червоно-чорні турецькі Karsan вже були помічені на вулицях міста, де вони проїхали, прямуючи до депо для проходження технічного огляду, санітарно-гігієнічної обробки та взяття на облік.

Перша партія призначена для поповнення автопарку Тролейбусного депо № 2.

Наразі прибули два види автобусів: 6 та 8-метрові. Усі вони сучасні, мають низьку підлогу для зручної посадки та висадки. Також автобуси обладнані спеціальними місцями для людей з різними потребами: для візочків, для батьків з дітьми, для людей похилого віку. 

Великі, 8-метрові автобуси планують пустити на найбільш завантажені маршрути, за технічними характеристиками вони мають пасажиромісткість у 58 місць. Менші, 6-метрові машини призначені для 22 пасажирів, їх запускатимуть на лініях із меншим пасажирообігом.

picture

Ще на одну партію з 10 автобусів чекають вже 14 серпня, а до Дня міста у Харків прибуде третя партія у кількості 40 машин. Також у День народження Харкова планують запустити червоно-чорні "Карсани" у перші рейси містом.

Всього, згідно укладеного договору, до кінця року у місто мають поставити з Туреччини 150 автобусів, ще 300 будуть збирати безпосередньо у Харкові.

Нагадаємо, договір про закупівлю турецьких автобусів був підписаний 8 квітня цього року, згідно з ним Харків придбає у турецької компанії 500 одиниць пасажирської техніки протягом наступних кількох років. Придбання цих автобусів має покласти початок для створення у місті комунального автобусного громадського транспорту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що харків'яни звернулися до мерії з вимогою обмежити рух автомобілів у саду імені Т. Г. Шевченка на ділянці від дельфінарію до ХНАТОБу.



виноголик

23 жовтня 2021, 20:30

статья вирусняк открыл и больше не сварачиваетса. нужно стр закрывать

123

14 серпня 2021, 06:21

Велосепидисты, ГОСПРОМ!!!

123

14 серпня 2021, 06:20

Почему нельзя купить львовские?

Велосепидисты

14 серпня 2021, 03:12

Помнится обещали год назад что пустят автобусы с Горизонта по окружной мимо парка Горького до Газпрома и где этот маршрут?

Велосепидисты

14 серпня 2021, 03:11

Иван. ,

Иван.

13 серпня 2021, 22:44

Нет Геннадия Адольфовича, и всем стало плевать какого цвета общественный транспорт (

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися