У Харківській області встановили новий рекорд по свисту (ФОТО)

На Харківщині встановили новий національний рекорд

У Валках 16 вересня жителі встановили новий національний рекорд по свисту. Про це розповіла організатор рекорду, директор Валківської районної дитячої школи мистецтв Ольга Тимошенко, передає "Укрінформ".

Одночасно 375 дорослих людей і дітей разом свистіли на валківському свищику (традиційна глиняна іграшка). Викладачі та випускники шкіл спеціально для встановлення рекорду підготували відповідну кількість свистків.

"В нас уже був рекорд зі свищиком на Чернігівщині, коли майстер виготовив найбільшу іграшку. На Валківщині ж підкреслили саме цінність мистецького культурного надбання, представили на рекорд "живого" свищика, звук цієї народної іграшки", - сказала керівниця  Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Інші рекорди:

Харківський плавець 26-річний Максим Крипак завоював на Паралімпіаді Токіо-2020 золоту медаль на 100-метрівці вільним стилем і встановив новий світовий рекорд для класифікації S10 за 50,64 секунди. Минулий світовий рекорд, який належав бразильцеві, Крипак перевершив на 0,23 секунди. Крім цього, Максим став срібним призером на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Харківська атлетка Анна Васюк встановила абсолютний рекорд України. Дівчина змогла підняти над собою величезну гантель вагою 64 кг. Про деталі перемоги розповіли організатори змагань на Прикарпатті. Змагання між Румунією та Україною почалися 11 липня в селі Ланчин на Прикарпатті. Це була зустріч із богатирського багатоборства.

Читайте также