100 днів із відкриття: як зараз живуть вихованці у харківському зоопарку (ФОТО)

Зараз у зоопарку міститься понад тисяча різних видів тварин

Харківський зоопарк відсвяткував 100 днів із дня відкриття. Представники зоосаду розповіли про досягнення за цей період, а також про те, як зараз живуть їхні вихованці. Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі зоопарку.

Свої двері для відвідувачів харківський зоопарк відчинив у День міста, 23 серпня, одразу після завершення реконструкції. У оновленому зоопарку дні народження відсвяткували лев Річард та слон Аун Нейн Лей, свої нові апартаменти освоїли полярні вовки, рисі, гієни, леви, орлани-білохвости, степові орли та багато інших підопічних нашого зоопарку.

"100 днів роботи в оновленому вигляді. П'ять років, що тривала реконструкція, були непростими, але коштували того: зараз перед нами зоопарк європейського рівня, справжня перлина та гордість Харкова", - йдеться у повідомленні.

Директор зоосаду Олексій Григор'єв розповів, що за ці сто днів відвідувачами зоопарку стали тисячі людей, а завдяки відгукам роботу вдається постійно покращувати, пише пресслужба Харківської міської ради.

На сьогодні у зоопарку проживає понад тисячу різних видів тварин. Зазначається, що відвідувачі можуть побачити всіх вихованців незалежно від настання холодів. Усі експозиційні зони зоопарку, крім тераріуму, відкриті.


"Японські макаки навіть за мінус 5 градусів почуваються абсолютно комфортно. Любить гуляти на снігу наш слон Аун Нейн Лей. Навіть африканські леви люблять сніг. Для тигра Єлисея улюблені забави всі ті, що пов'язані з водою - снігом, дощем", - розповіла прессекретар Харківського зоопарку Жанна Сусло.


Також у зоосаду частково працює "Світ узбережжя", де зараз живуть перші в Україні три самки пінгвінів Гумбольдта – Агата, Маргарет та Шарлотта.


Незабаром у цій частині з'являться білі ведмеді. Зазначається, що незабаром зоопарк також поповниться шимпанзе та кенгуру.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував читачів про те, що у Харкові за 2021 рік із бюджету найбільше грошей вклали до зоопарку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківському зоопарку оселився небезпечний хижак. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Читайте также