У Харкові за 2021 рік із бюджету найбільше грошей вклали у зоопарк

Харківський зоопарк став найдорожчим проєктом 2021 року

У Харкові за 9 місяців 2021 року на реконструкцію зоопарку з бюджету виділили 529,8 млн грн. За попередніми даними, всього місто вклало з бюджету 1,382 млрд грн. Відповідну інформацію вказали на сайті Харківської міськради у звіті про основні показники економічного та соціального розвитку Харкова.

Своєю чергою, на реконструкцію теплових мереж направили 383,3 млн грн, на реконструкцію об'єктів транспортної інфраструктури – 151,4 млн грн, на реконструкцію доріг та інженерних об'єктів – 100,2 млн грн, на будівництво та реконструкцію водопровідних мереж та госпфекальної каналізації. 34,4 млн грн та ще 155,2 млн грн на будівництво та реконструкцію інших точкових об'єктів (паркінг на Римарській, реконструкція об'єктів Саржиного Яру, ремонт ККЗ "Україна" тощо).

Інші новини зоопарку:

У Харкові планують додатково виділити 144 мільйони гривень на добудову вольєрів для мавп у місцевому зоопарку. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі на своїй сторінці у Facebook.

Депутат Харківської міськради від фракції "Слуга народу" Аліна Мустафаєва звернулася до прокуратури із повідомленням про викрадення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Харківського зоопарку. За її словами, на будівництво та реконструкцію зоопарку з міського бюджету було виділено 3 млрд гривень, більша частина з них була викрадена та переведена на офшорні рахунки.

У Харківському зоопарку навіть після відкриття продовжуються роботи з обладнання вольєрів та підготовки їх до комфортного життя тварин. Незабаром серед нових мешканців зоопарку будуть білі ведмеді, слони, бегемот, амурський леопард, тапіри, жирафи, орангутанги, шимпанзе, різноманітні птахи. Усі тварини, яких отримає Харківський зоопарк, — члени програм розведення рідкісних та зникаючих тварин, також більшість із них входить до племінних книг.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися