У Харківській області з початку 2021 року подорожчало все, що тільки можна

На Харківщині подорожчали продукти

У Харківській області індекс споживчих цін у листопаді 2021 року у порівнянні з попереднім місяцем становив 100,9%, а з початку року загалом 109,4%. Відповідні дані опублікувало Головне Управління статистики регіону.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року штатний працівник підприємств, установ та організацій Харківської області в середньому заробляв 12 122 гривні. У вересні 2021 року працівник у середньому заробляв 12 627 гривень. Іншими словами, середня зарплата впала на 505 гривень.

Інша статистика:

За місяць у Харкові та Харківській області змінилися ціни на багато продуктів, тютюнові вироби, деякі послуги, а також алкогольні напої. Так, згідно з даними Держстату, у період із жовтня по листопад у Харкові та області підвищилися ціни на вина столові вітчизняних марок, горілку, а також пиво вітчизняних марок.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області за місяць підвищилися ціни на тютюнові вироби. Найбільше подорожчали сигарети із фільтром медіум-класу. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в оновленій статистиці на сайті Держстату представили актуальні ціни на продукти у Харкові та Харківській області. Журналісти порталу "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року та наскільки змінився цінник до кінця 2021 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Напередодні Нового року неминуче подорожчання консервованого горошку, який купує для салату олів'є на святковий стіл чи не кожна сім'я у країні. За прогнозами ціна підвищиться приблизно на 8%. Таким чином, горошок банку 400 мл до свят коштуватиме приблизно 34 гривні. Зазначається, що подорожчання торкнеться лише дешевих видів горошку. Найдорожчі залишаться, найімовірніше, зі стабільною ціною.

Читайте также