У Харківській області подорожчали продукти: названо нові ціни (ІНФОГРАФІКА)

Найбільше змінилися ціни на яловичину та куряче філе

В оновленій статистиці на сайті Держстату представили актуальні ціни на продукти у Харкові та Харківській області. Журналісти порталу "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року, і наскільки змінився цінник до кінця 2021 року.

Найбільше за цей період змінилися ціни на м'ясо. Лідером зростання цін є яловичина. У січні поточного року кілограм обійшовся б покупцям у 141,40 гривень, а у листопаді цінник на м'ясо становив 170,80 гривень за кілограм. Водночас подорожчало куряче філе. Раніше кілограм продавали за ціною 87,30 гривень, а до листопада вартість зросла до 115,40 грн, що на 28 гривень більше.

З молочної продукції найбільше піднялися ціни на м'які сири. У січні вартість товару становила 110,20 грн/кг, а до кінця поточного року цінник змінився до 132,40 грн/кг. На 9 гривень стала дорожча сметана, на 4 грн - олія та на 3,50 грн - молоко.

Практично всі овочі з січня по листопад стали дорожчими майже вдвічі. Майже на шість гривень за кілограм стали дешевшими за яблука. Тепер 1 кг коштуватиме покупцям 16,50 грн замість 22,10 грн.

Уся бакалія практично за рік подорожчала на Харківщині. Найбільше змінилися ціни на цукор (з 19,60 грн/кг до 28,20 грн/кг) та гречка (з 35,90 грн/кг до 42,10 грн/кг).

Також зміни відбулися у вартості олії. У період із січня по листопад ціна змінилася з 40,20 грн/л до 61,50 грн/л. На 4,40 грн подорожчав десяток яєць. Вартість морозива риби збільшилася практично на 7 гривень і тепер становить 88, 30 грн/кг.

picture

Фото - "Коментарі" / Дмитро Романюк

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області за місяць підвищилися ціни на тютюнові вироби. Найбільше подорожчали сигарети із фільтром медіум-класу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові перед Новим роком суттєво подорожчали мандарини. Ще минулого тижня мандарини можна було знайти за мінімальною ціною 27,5 грн/кг, а зараз вони коштують більш як на 2,50 грн дорожче. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися