У Харківській області відновили виплати матеріальної допомоги населенню

У Харківській області вперше від початку війни провели засідання Комісії щодо надання матеріальної допомоги населенню

Комісія розглядає заяви та схвалює надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківщини, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. Засідання відбулося під керівництвом заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

“Захід пройшов в режимі відеоконференції. Це третє засідання комісії в цьому році - попередні відбулись ще до початку бойових дій у Харківській області”, - повідомили в Харківській ОВА.

Віта Ковальська розповіла, що станом на 22 вересня на засіданні Комісії розглянули 998 звернень. Матеріальну допомогу надали 553 особам на суму 5 млн 115 тисяч грн. У середньому це 9 250 грн на особу. З початку року до відділу матеріальної допомоги надійшло 1 699 звернень.

Також у ході засідання були внесені деякі зміни до положення Комісії. Вирішили, що під час війни громадянам не потрібно надавати довідки по доходи. Також члени комісії збільшили максимальний та мінімальний розміри виплат: з 20 тис. грн до 30 тис. грн та з 3 тис. грн до 5 тис. грн відповідно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці деокупованих територій Харківської області разово отримають 1200 грн матеріальної допомоги. Уже близько 2 тисяч мешканців звільнених населених пунктів отримали фінансову допомогу. Виплати уже отримують мешканці у деокупованих селах: Руські Тишки, Черкаські Тишки та Липці. Інші територіальні громади формують відповідні списки на отримання фінансової допомоги.

Читайте также