Як жителям звільнених територій Харківщини отримати 1200 грн

Разову грошову допомогу отримали близько 2 тисяч мешканців Харківської області

Люди, які проживають на деокупованих територіях Харківської області, продовжують отримувати разову грошову допомогу. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві повідомили, що уже близько 2 тисяч мешканців звільнених населених пунктів отримали по 1200 грн. Виплати отримують мешканці у деокупованих селах: Руські Тишки, Черкаські Тишки та Липці.

Нині очікуються списки всіх, хто має отримати допомогу, від решти громад. “Нагадаємо, перелік осіб складає відповідна територіальна громада й передає до обласної військової адміністрації. Обласна військова адміністрація спільно з громадою перевіряє та затверджує списки, які можуть доповнюватися. Виплати проводить Укрпошта”, - розповіли в Мінреінтеграції.

У відомстві зазначили, що подальший графік виплат у населених пунктах на деокупованій території буде складатися залежно від формування списків і безпекової ситуації у регіоні.
На гарячій лінії Мінреінтеграції уточнили, що виплати можуть отримати ті, хто проживав в населених пунктах під час окупації, чи зараз повертається в деокуповані населені пункти. Однак обов'язково потрібно зареєструватися у списках на отримання допомоги, які формує громада.

Міністерство планує виплатити допомогу майже 200 тисячам осіб. У разі потреби Міжнародний Комітет Червоного Хреста й інші партнери Товариства Червоного Хреста України обіцяють забезпечити необхідний обсяг додаткового фінансування. Саме з цими організаціями Мінреінтеграції реалізує спільний пілотний проект з виплати разової грошової допомоги.

За детальною інформацією можна звернутися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як жили Балаклійські рятувальники під час тимчасової окупації міста.



Светлана

5 жовтня 2022, 15:34

Как можно получить помощь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися