На Харківщині для 212 підприємств ввели серйозні обмеження електроспоживання

У Харківській області тривають вимушені заходи з економії електроенергії

На більшості території Харківської області сьогодні не застосовували обмеження споживання електрики для житлового фонду.  Однак у Чугуївській, Лозівській, Краснокутській та Золочівській громадах для ліквідації аварій обмежили електропостачання. А серйозні обмеження електроспоживання застосували для 212 підприємств області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Керівник Харківської ОВА також розповів про темпи відновлення критичної інфраструктури області. За його словами, фахівці відновили постачання електроенергії для майже 75% та газу для 25% населення деокупованих територій Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів.

Однак ситуація з опаленням значно складніша, адже у результаті ворожих обстрілів у деяких містах багато об'єктів теплової інфраструктури просто знищені. Тож влада області вживає комплексні підходи до розв'язання проблеми. Фахівці відновлюють роботу вцілілих об'єктів, забезпечують мешканців приватного сектору альтернативним паливом тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та Харківській області розпочався опалювальний сезон, однак теплоносій подали ще не у всі будинки. На деяких об'єктах КП "Харківські теплові мережі" проводить передпускові роботи. До системи опалення подають теплоносій, щоб виявити та оперативно усунути можливі дефекти. Під особливою увагою знаходяться будинки, які були пошкоджені обстрілами. Мешканців вказаних житлових об'єктів просять бути пильними та повідомляти про найменшу підозру на протікання в системі.

Читайте также