Як адаптуватися до “нового часу”: поради

У Харківській міській раді розповіли, як покращити самопочуття після переходу на зимовий час

Днями Україна вчергове перейшла на зимовий час - стрілки годинників перевели на годину назад. З одного боку можна довше поспати, однак деякі люди після переходу на зимовий час скаржаться на погіршення сну та самопочуття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Крім того, протягом кількох тижнів після переходу на зимовий час трапляються непоодинокі випадки головного болю, знесилення, нездужання та депресивного настрою.

Лікарі рекомендують дотримуватися наступних порад, щоб зменшити вплив “нового часу” на організм:

– щоб уникнути перевтоми варто знизити фізичні навантаження на тиждень після переходу на зимовий час;  

– відмовитися від жирної їжі, вживати більше овочів і фруктів, пити більше води та трав’яного чаю на період адаптації; 

– за годину до сну припинити використовувати гаджети. 

На майбутнє варто скористатися порадами лікарів та почати корегувати режим сну за тиждень до переведення стрілок годинників. Варто лягати спати хоча б на 15 хв пізніше, а також за день-два відмовитися від кави й алкогольних напоїв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області працюють мобільні медичні групи. Фахівці їздять до населених пунктів, проводять обстеження та консультації хворих, безоплатно надають ліки. Наразі у проєкті, які реалізують на Харківщині, працюють 4 сімейні лікарі. Вони  вже відвідали Мереф'янську, Борівську і Савинську громади. У громадській організації "Академія сімейної медицини України" розповіли, що мета ініціативи — надати допомогу людям, які не мають можливості потрапити до лікарні.


Читайте также