Допомога уже в дорозі: особливості надання медичних послуг на Харківщині

Лікарі безоплатно надають жителям Харківщини необхідні ліки

У Харківській області працюють мобільні медичні групи. Фахівці їздять до населених пунктів, проводять обстеження та консультації хворих, безоплатно надають ліки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Наразі у проєкті, які реалізують на Харківщині, працюють 4 сімейні лікарі. Вони  вже відвідали Мереф'янську, Борівську і Савинську громади. У громадській організації "Академія сімейної медицини України" розповіли, що мета ініціативи — надати допомогу людям, які не мають можливості потрапити до лікарні.

Членкиня “АСМУ” Ірина Волошина зазначила, що повномасштабна війна загострила наявні хвороби у населення, а також додала нові проблеми зі здоров’ям. До того ж значно зросло навантаження на первинну ланку медицини й за рахунок ВПО, і браку кадрів. У такій ситуації робота мобільних команд лікарів необхідна як ніколи.

Фахівці таких бригад зосереджені, перш за все, на таких захворюваннях, як обструктивне захворювання легень, бронхіальна астма, гіпертонія, серцево-судинні захворювання, епілепсія тощо. Проєкт реалізують за підтримки бюро ВООЗ в Україні.

Старости інформують жителів сіл про майбутні візити мобільної бригади лікарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині на початку жовтня працювало 34 бригади екстреної медичної допомоги, з яких 14 прийшли на підсилення з обласного центру. Базову медичну допомогу надають лікарі у медичних закладах Ізюма й Балаклії. До того ж у Балаклії поступово відновлюється робота мережі аптек, у яких найближчим часом містяни зможуть придбати необхідні ліки та інші препарати.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися