У магазинах на Харківщині можуть продавати небезпечну свинину: що відомо

Свинину з перевищеним рівнем вмісту флюбендазолу експортували з Нідерландів

Держпродспоживслужба в Харківській області отримала інформаційне повідомлення стосовно небезпечної свинини. У продукті було виявлено перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Свинина експортувалася з Нідерландів (виробник: COMPAXO MIDDELHAL, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V., Netherlands; Carmo Food Nordic A/S, Denmark; Tomex Danmark A/S, Denmark) до України (отримувач: ТзОВ "МЕЛМІТ", проспект Перемоги, 15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ "АГРО-ІНВЕСТ", вул. Львівська, 19, м. Червоноград, Львівська область, 715200).

Було отримано п'ять партій вагою: 547 кг, 5702 кг, 2799,5 кг, 556 кг, 2014,5 кг.

Якщо оператори ринку виявлять в обігу вказаний товар, то вони зобов’язані звернутися до структурних підрозділів чи до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області тривають інспекції з метою виявлення та припинення стихійної торгівлі.

Фахівці служби провели перевірку та виявили у Краснограді місця стихійного продажу потенційно небезпечної продукції. Товари, які продавали на стихійному ринку, не пройшли обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Це, у першу чергу, стосується м’яса птиці, риби та молочних продуктів. Фахівці припинили стихійну торгівлю та провели бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.

У службі зауважили, що стихійна торгівля належить до адміністративних правопорушень. Фахівці зазначили, що єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів, визначений ринок або торговельний майданчик. Саме там можна провести необхідні перевірки товарів та отримати відповідні висновки щодо якості та безпечності харчових продуктів.

Читайте также