Де на Харківщині небезпечно купувати м'ясо птиці, рибу, молочні продукти

Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів, визначений ринок або торговельний майданчик

У Харківській області тривають інспекції з метою виявлення та припинення стихійної торгівлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Фахівці служби провели перевірку та виявили у Краснограді місця стихійного продажу потенційно небезпечної продукції. Товари, які продавали на стихійному ринку, не пройшли обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Це, у першу чергу, стосується м’яса птиці, риби та молочних продуктів.

Фахівці припинили стихійну торгівлю та провели бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.

У службі зауважили, що стихійна торгівля належить до адміністративних правопорушень. Фахівці зазначили, що єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів, визначений ринок або торговельний майданчик. Саме там можна провести необхідні перевірки товарів та отримати відповідні висновки щодо якості та безпечності харчових продуктів.

Фахівці будуть і надалі проводити інспекції місць торгівлі та припиняти стихійну торгівлю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харкова та області можуть написати скаргу у разі виявлення необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари. Фахівці Держпродспоживслужби Харківської області у період із січня по жовтень розглянули 34 письмових звернення споживачів у сфері ціноутворення. Скарги громадян стосувалися підвищення вартості продовольчих товарів, ліків, бензину і дизельного палива.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися