У Харківській області не дотримуються вимог санітарного законодавства: подробиці

Порушення виявили на об'єктах централізованого, децентралізованого водопостачання та водовідведення

Держпродспоживслужба продовжує перевіряти дотриманням вимог санітарного законодавства щодо водопостачання та водовідведення населених пунктів Харківської області. Інспекції проводять, щоб запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей. Також перевірка допоможе локалізувати та ліквідувати спалахи та епідемії хвороб.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Спеціалісти служби станом на 8 грудня перевірити 173 об’єкти централізованого, 665 об’єктів децентралізованого водопостачання та 14 об’єктів водовідведення в регіоні. 

Порушення виявили на:

  • 138 (79,8 %) об’єктах централізованого,

  • 514 (77,3%) об’єктах децентралізованого водопостачання, 

  • 3 (21,4%) об'єктах водовідведення.

Представники Держпродспоживслужби видали 72 приписи та направили 69 листів з пропозиціями відповідальним особам щодо усунення виявлених порушень. Також 5 відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що входить у вартість холодного водопостачання. З 1 червня 2022 року оплата за абонентне обслуговування становить 30,90 грн. У КП “Харківводоканал” розповіли, що у ці послуги входить ведення та супровід особового рахунку. Також не новий платіж - обслуговування внутрішньобудинкових систем, кошти раніше перераховувалися до КП “Жилкомсервіс”. Оплата становить 33,88 грн за один особовий рахунок. У КП наголосили, що навіть якщо абонент не проживає у квартирі та не використовує воду, обслуговування особового рахунку та внутрішньобудинкових систем триває постійно.

Читайте также