На які потреби витрачатимуть кошти з бюджету Харківщини у 2023 році

Доходи та видатки у бюджеті області передбачені на рівні 4,7 млрд грн

Депутати Харківської обласної ради ухвалили бюджет області на 2023 рік. “ЗА” проголосували 96 депутатів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У кошторисі передбачені доходи та видатки на рівні 4,7 млрд грн. Першочергово фінансуватимуть медицину, освіту й соціальний захист жителів Харківської області. Також передбачені видатки на молодь, сферу культури, спортсменів та їхніх тренерів.

Окрім цього, погоджене спрямування резервних коштів на потреби воєнного часу – 641 млн грн. Фінансуватимуть: 

  • посилення територіальної оборони,

  • зміцнення систем цивільного захисту тощо.

Кошти з Резервного фонду можуть оперативно спрямовувати на нагальні потреби безпеки та оборони, а також на підтримку простих людей.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що обласний бюджет – “про захист тих, хто щодня наближає нашу спільну Перемогу. Про кожного, хто міцно тримає свій фронт”.

Очільник ХОВА подякував депутатам за схвалення бюджету, а профільним департаментам адміністрації за плідну роботу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що гуманітарна організація AmeriCares із США у співпраці з КУ “Офіс реформ Харкова” направила близько 1 млн грн для громади Харкова. Кошти спрямовані на облаштування пунктів обігріву в п'яти районах міста. У КУ “Офіс реформ Харкова” розповіли, на що саме було спрямовано кошти. Щоб забезпечити повноцінне функціонування пунктів обігріву у Харкові, закупили генератори, прожектори, термопоти та комплекти проводки.


Читайте также