Як виглядає пункт незламності в одному з районів Харкова (ФОТО)

У пункті чергують волонтери, які пропонують гарячий чай і можуть надати психологічну допомогу

В Основ'янському районі, у будівлі дитячого садка №345, на вул. Літаковій, працює “пункт незламності”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мешканці району можуть прийти до пункту у випадку припинення постачання електроенергії або в іншій критичній ситуації. Там є можливість зігрітися, зарядити телефони, під'єднатися до інтернету. 

Також у пункті чергують волонтери, які пропонують гарячий чай і можуть надати психологічну допомогу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що триває проєктування нового Генплану Харкова. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що Генеральний план Харкова буде спрямований на створення нової економічної моделі розвитку. За словами очільника Харкова, місто має стати самодостатнім, у якому людям хотілося б жити та працювати. Саме на створення таких умов спрямовані зусилля розробників плану на чолі з британським архітектором Норманом Фостером. Ігор Терехов запевнив, що це не просто намальована архітектура. Генеральний план втілює дорожню карту розвитку міста  для наших майбутніх поколінь. У документі велика увага приділена економіці. За словами Ігоря Терехова, це фундамент розвитку всіх сфер життєдіяльності.

“Ми проєктуємо те, чого ніколи не було в жодному місті України. Це буде покроковий план дій, до створення якого залучені найбільші економісти Оксфорда та Гарварда. Під це приходитимуть інвестиції”, - розповів Ігор Терехов.

Міський голова розповів, що у Харкові планують побудувати індустріальні та наукові парки.


Читайте также