Ми проєктуємо те, чого ніколи не було в жодному місті України – Ігор Терехов про Генплан Харкова

У місті планують побудувати індустріальні та наукові парки

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що Генеральний план Харкова буде спрямований на створення нової економічної моделі розвитку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами очільника Харкова, місто має стати самодостатнім, у якому людям хотілося б жити та працювати. Саме на створення таких умов спрямовані зусилля розробників плану на чолі з британським архітектором Норманом Фостером.

Ігор Терехов запевнив, що це не просто намальована архітектура. Генеральний план втілює дорожню карту розвитку міста  для наших майбутніх поколінь. У документі велика увага приділена економіці. За словами Ігоря Терехова, це фундамент розвитку всіх сфер життєдіяльності. “Ми проєктуємо те, чого ніколи не було в жодному місті України. Це буде покроковий план дій, до створення якого залучені найбільші економісти Оксфорда та Гарварда. Під це приходитимуть інвестиції”, - розповів Ігор Терехов.

Міський голова розповів, що у Харкові планують побудувати індустріальні та наукові парки. “Ми маємо започаткувати виробництва нового покоління. Харків та його бюджет мають стати самодостатніми”, - наголосив мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які роботи виконали у будинку, пошкодженому обстрілами. Станом на 30 січня, бригади КП “Харківські теплові мережі” ліквідували всі пошкодження та відновили теплопостачання в 3-му та 4-му під'їздах будинку. Крім того, були усунені пошкодження на даху будинку. 31 січня завершили комплекс ремонтних робіт та відновили постачання холодної води у 3-му та 4-му під'їздах. Тим часом 1-й та 2-й під'їзди відключено від водопостачання, і там дреновано внутрішньобудинкову систему до відновлення конструктивів будинку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися