У 2023 році пільги виплачують по-іншому: як отримати допомогу

Вказані зміни стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували кошти у грошовій безготівковій формі

У січні 2023 року закінчили проведення реформи монетизації пільг. Допомога на оплату житлово-комунальних послуг з січня поточного року надається виключно у грошовій готівковій формі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Споживач може отримати “на руки” нараховані кошти та, зекономивши енергоресурси, витратити заощаджені гроші на інші потреби. У відомстві очікують, що таким чином буде підвищена мотивація громадян до енергоощадження.  

Вказані зміни стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували кошти у грошовій безготівковій формі.

Відповідно до умов реформування,  виплата пільг на оплату ЖКП здійснюватиметься у грошовій готівковій формі – кошти перераховуватиме Пенсійний фонд України.  

Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплату здійснюватимуть одним із вказаних способів перерахування коштів:

  • на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках, 

  • через відділення “Укрпошти”, де людина одержує пенсію.

Пільговикам, які ще не отримують пенсію, перерахують кошти на виплату пільг на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в “Ощадбанку”.

Про відкриття рахунку в банку органи Пенсійного фонду України інформують пільговика. Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення договору про відкриття банківського рахунку.  

Варто пам'ятати, що пільговики, які отримають пільгу у грошовій готівковій формі, зобов’язані самостійно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги.   

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за січень ЦНАПи Харкова отримали понад 300 повідомлень про безплатне розміщення ВПО.


Читайте также