Компенсація за проживання ВПО у Харкові: коли подавати заяву на отримання виплат

Заяву на отримання компенсації за безплатне розміщення ВПО потрібно подавати щомісяця

За січень ЦНАПи Харкова отримали понад 300 повідомлень про безплатне розміщення ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 339 власників житла звернулися до ЦНАПів з відповідними заявами, ще 32 особи надіслали повідомлення на електронну пошту. 

З 1 по 5 лютого було зареєстровано 1,3 тис. заяв від власників житла, які прихистили 2,7 тис. ВПО. Власники житла отримають відповідну компенсацію. Однак у міській раді нагадали, що: 

- компенсацію мають право отримати власники житла, які безплатно розмістили ВПО (крім членів своєї сім’ї); 

-  виплати нараховуються з метою покриття фізичним особам витрат, понесених ними у зв’язку з розміщенням ВПО та за умови відсутності заборгованості за ЖКП. Факт відсутності заборгованості власник житла підтверджує своїм підписом у заяві про отримання компенсації; 

-  розмір компенсації залежить від кількості днів проживання ВПО, з дня їх розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО (дата видачі довідки).

Щоб отримати компенсацію за проживання ВПО, потрібно подати повідомлення з усіма необхідними документами. Потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з відповідною заявою та документами. Заяву потрібно подавати щомісяця. Заяви, які надійшли пізніше 5 числа, не розглядаються.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Управлінні соціального захисту населення адміністрації Основ’янського району з 1 по 5 лютого зареєстрували  124 заяви від власників житла, які прихистили 247 осіб. Загальна сума призначених коштів, компенсації за проживання ВПО, становить 205 тис. грн. При нарахуванні субсидії на оплату ЖКП компенсація за проживання ВПО не враховується як отриманий дохід, і не впливає на право отримання житлової субсидії.




Констянтин

28 лютого 2023, 18:50

Коли будуть виплати ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися