Жителів Харкова та області попередили про небезпечний продукт: що відомо

При попаданні в організм речовини кадмію завдають шкоди травній та дихальній системі

Держпродспоживслужба отримала інформацію від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію в замороженому міксі морепродуктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Товар експортувався з Литовської Республіки до України. Виробником зазначено: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China. Відправником виступає UAB Plunges kooperatine prekyba, Lithuania. Одержувач: ТзОВ “ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА”, вул. Солом’янська, 3, офіс 6, м. Київ, 03110. Партія небезпечного товару: №22245, вага 7,900 т.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу оператори ринку зобов’язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області чи його структурних підрозділів. 

Варто зазначити, що сам кадмій не шкідливий. Однак при попаданні в організм, речовини кадмію завдають шкоди травній та дихальній системі, а також вражають нервову систему. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради. Мереф’янська міська рада поетапно усуває зауваження, виявлені за результатами проведеної комісійної перевірки об’єктів водопостачання на території громади у 2022 році. Вдалося забезпечити регулярне проведення відомчого лабораторного контролю питної води. Проте залишається низка питань, що на даний час ще не вирішені.


Читайте также