На Харківщині жителі споживають неякісну воду: як намагаються розв'язати проблему

Мереф’янська міська рада поетапно усуває зауваження, виявлені на території громади у 2022 році

Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

На засіданні обговорили можливості:

  • забезпечити населення якісною питною водою на території громади. Йшлося як про централізоване, так і децентралізоване водопостачання;

  • регулярно проводити відомчий лабораторний контроль якості питної води відповідно до робочої програми, що є складовою технологічного регламенту;

  • забезпечити достатній запас дезінфекційних засобів;

  • забезпечити паспортами радіаційної безпеки якості питної води артезіанські свердловини.

У Держпродспоживслужбі розповіли, що Мереф’янська міська рада поетапно усуває зауваження, виявлені за результатами проведеної комісійної перевірки об’єктів водопостачання на території громади у 2022 році.

Наразі розробили та направили на проходження державної санітарно-епідеміологічної експертизи для отримання позитивного висновку нормативно-технічну документацію з описом технологічного процесу виробництва питної води. Також вдалося забезпечити регулярне проведення відомчого лабораторного контролю питної води. Проте залишається низка питань, що на даний час ще не вирішені.

У службі наголосили, що місцева влада повинна виконувати всі вимоги санітарного законодавства у сфері питного водопостачання, щоб запобігти виникненню епідемічних ускладнень через використання населенням питної води, що не відповідає гігієнічним вимогам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янам розповіли, як платити за воду після повернення в місто.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися