Ігор Терехов про ситуацію з електропостачанням у Харкові

Метрополітен у Харкові працює, однак кількість потягів на лініях зменшили

У Харкові відновили електропостачання після ворожого обстрілу об’єктів критичної інфраструктури. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків”. 

За словами очільника міста, у Харкові восьмий раз перезапустили систему опалення, це безпрецедентно для України. Ігор Терехов розповів, що місто заживлене, є постачання води, тепла.

Також мер повідомив, що метрополітен, який вранці зупинили з технічних причин, а потім знову запустили, працює зараз зі зменшеною кількістю потягів на лініях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що триває відновлення енергосистеми після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. У НЕК “Укренерго” розповіли, що у Харківській області енергетики упродовж суботи повернули енергопостачання побутових споживачів. При цьому спеціалісти продовжують ліквідовувати наслідки ракетних обстрілів 9 березня. У Харкові 12 березня зранку застосовуються аварійні відключення через перевантаження обладнання, що залишилося в роботі. Через мережеві обмеження при зростанні споживання упродовж дня можливі аварійні відключення у Харківській області.

В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились. До того ж у Харкові рух потягів у метрополітені тимчасово припинений з технічних причин. У Харківській міській раді зазначили, що про відновлення руху поїздів буде повідомлено додатково. При припиненні роботи метрополітену міський транспорт працює за схемою блекауту.

Читайте также