У Харківській області створили спеціальну робочу групу: чим займатимуться фахівці

У Харківській ОВА переконані, що окупанти мають відплатити за кожне знищене дерево

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова створили робочу групу, яка збиратиме інформацію щодо збитків, спричинених військами РФ екології області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

До групи увійдуть начальники районних військових адміністрацій, керівники державних природоохоронних і контролюючих органів, науковці та громадськість.

Робоча група займатиметься вивченням нинішньої екологічної ситуації, стану заповідних територій та водних ресурсів, забрудненості повітря та розробкою шляхів розв'язання проблем.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов наголосив, що зафіксовані сотні випадків пошкодження або знищення важливих природних зон Харківської області.  “Окупанти мають відплатити за кожне знищене дерево”, - наголосив чиновник.

Він також зауважив, що робоча група фіксуватиме всі збитки та розроблятиме стратегії відновлення та відшкодування країною-агресором цієї шкоди. Також група координуватиме та здійснюватиме заходи щодо профілактики та законності використання природних ресурсів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській ОВА провели нараду-семінар щодо обстеження, очищення та розмінування територій. Керівників районних військових адміністрацій зобов’язали провести збір та підготовку заявок на перевірку і розмінування, а місцеве населення додатково проінформувати щодо мінної безпеки.

Харківській ОВА нагадали, що в регіоні тривають роботи з гуманітарного розмінування. Однак в області залишається високий рівень мінної небезпеки.


Читайте также