У Харківській області збиратимуть заявки на розмінування: подробиці

У регіоні тривають роботи з гуманітарного розмінування

У Харківській ОВА провели нараду-семінар щодо обстеження, очищення та розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Керівників районних військових адміністрацій зобов’язали провести збір та підготовку заявок на перевірку і розмінування, а місцеве населення додатково проінформувати щодо мінної безпеки.

За словами директора Департаменту цивільного захисту Івана Сокола, під час наради-семінару було доведено:

  • алгоритм взаємодії та порядок дій під час оформлення відповідних заявок на розмінування,

  • отримання актів за результатами проведених робіт з очищення територій від вибухонебезпечних предметів,

  • маркування небезпечних територій при виявленні населенням мін або снарядів. 

У Харківській ОВА нагадали, що в регіоні тривають роботи з гуманітарного розмінування. Уже знешкоджено понад 51 тисячу вибухонебезпечних предметів. Утім в регіоні залишається високий рівень мінної загрози. У разі виявлення підозрілого предмета необхідно проінформувати ДСНС за номером 101 або поліцію – 102.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області потребують розмінування близько 500 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що першочергово піротехнічні підрозділи обстежать 250 тисяч га земель. За словами очільника області, решта полів – це переважно прикордонні території, де наразі не дозволяє провести розмінування військова ситуація. Олег Синєгубов повідомив, що проводити масштабне розмінування поки не дозволяють погодні умови. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися