У Харкові провели рейди в місцях проживання людей похилого віку та осіб з інвалідністю

Після проведення перевірок рятувальники вручили пам'ятки попереджувального характеру

У понеділок, 27 березня, у Київському районі провели комісійні обстеження об’єктів соціального захисту населення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю та алко-, наркозалежністю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Під час проведення обстеження рятувальники та правоохоронці провели додаткові інструктажі про заходи пожежної та техногенної безпеки та цивільного захисту з керівниками та персоналом об’єктів соціального захисту населення з постійним перебуванням людей. 

Під час заходу фахівці приділили особливу увагу питанням:

  • безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання, систем опалення, 

  • обладнання об’єктів автоматичними установками пожежної сигналізації та системами оповіщення про пожежу,

  • відповідності електричних мереж вимогам ПУЕ,

  • забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, зовнішнім протипожежним водогоном.

Спеціалісти перевірили джерела протипожежного водопостачання. Додатково провели заняття з мешканцями щодо запобігання ризикам пов'язаних з вибухонебезпечними чи підозрілими предметами та правил поводження з такими предметами, як діяти у разі оголошення сигналу "повітряна тривога". По завершенню комісійного заходу рятувальники вручили пам'ятки попереджувального характеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області щодня виникає чимало пожеж в екосистемах через спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття. Такі дії завдають шкоди природі, здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів.


Читайте также